După o scădere semnificativă a prețurilor la începutul anului, în Marea Britanie prețul mediu pe milă pentru vehiculele de transport și curierat a crescut cu 4,4% faţă de februarie, avansând constant în fiecare lună, potrivit Indexului prețurilor transportului rutier realizat de Transport Exchange Group (TEG). Indicele arată o creștere constantă a prețurilor generale, chiar dacă inflația scade.

Studiul relevă o creștere generală a prețului pe milă de 1% în mai, în ciuda faptului că inflația a atins 8,7%.

Indicele a crescut cu 1,2% de la an la an, la cea mai ridicată valoare pentru luna mai de când a început stabilirea indicelui în 2019.

De asemenea, prețurile de transport au crescut ușor cu 1,3% în cursul lunii, în comparație cu prețurile de curierat, care aproape au atins un platou, cu o modificare minimă de 0,2%. După creșteri mult mai dramatice în primăvara lui 2021 și 2022, creșterea prețurilor de curierat pare să încetinească acum.

Privind în perspectivă, raportul notează că recenta decizie a guvernului de a accepta remorci mai lungi pe drumurile din Marea Britanie, combinată cu scăderea continuă a prețurilor la motorină (-2,75% în mai), ar putea contribui la stimularea sectorului.

În Marea Britanie, vehiculele electrice vor fi în curând mai ieftine de deținut și de rulat decât vehiculele diesel, precizează Motor Transport. Un studiu realizat de Element Energy pentru Transport & Environment UK arată că vehiculele grele electrice cu baterii sunt deja mai ieftine decât cele diesel pentru anumite utilizări. „E grozav să vedem sprijinul guvernului pentru industria de transport și logistică oarecum tensionată. Alături de scăderea prețurilor la motorină și a costurilor vehiculelor electrice, trecerea la camioanele mai lungi ar putea oferi un impuls real sectorului”, spune Lyall Cresswell, CEO Integra.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare