Perspectivele industriei mondiale de păsări de curte continuă să se îmbunătățească, potrivit celor mai recente perspective trimestriale ale Rabobank. Acest lucru este determinat în principal de redeschiderea economiilor, deoarece nivelurile de vaccinare accelerează în țările dezvoltate și cresc pe piețele emergente. Acest lucru va ajuta la redresarea cererii globale, regionale și în special a serviciilor alimentare, care, în medie, reprezintă o treime din cererea globală de păsări de curte. Întrucât oferta răspunde de obicei lent la astfel de creșteri, este posibilă o inflație semnificativă a prețurilor în a doua jumătate a lui 2021, mai ales că prețurile furajelor rămân ridicate și gripa aviară a perturbat comerțul global al animalelor de reproducție. 

Fluxurile comerciale globale se schimbă, concentrându-se mai puțin pe China (din cauza creșterii ofertei locale) și pe Orientul Mijlociu (din cauza ambițiilor de securitate alimentară) și concentrându-se mai mult spre nord-estul Asiei și Europa. Se așteaptă condiții puternice ale pieței locale în SUA, Mexic, Japonia și Rusia, în timp ce Europa și Africa de Sud se așteaptă la condiții mai bune datorate cererii mai puternice și, în Europa, producției mai mici.

Boala are încă un impact mare pe piețele internaționale. Presiunea ridicată a gripei aviare a zguduit industriile din nord-estul Asiei și Europa și a dus la scăderi ale producției în Japonia, Coreea de Sud, Rusia și UE. Restricțiile la import au afectat, de asemenea, volumul exporturilor din Europa (pui și ouă pentru incubație) și Rusia (pui), care afectează aprovizionarea în Orientul Mijlociu și Africa (MEA).
Se așteaptă ca prețurile furajelor să rămână ridicate, deși ușor mai mici decât se prognozase. Prețurile ridicate ale furajelor vor încetini extinderea producției pe multe piețe, se arată în raport.
Comerțul global a fost puternic afectat de Covid-19, cu volume comerciale trimestriale în scădere cu 5% până la 10%. Îmbunătățirea condițiilor de piață din Europa, nord-estul Asiei și Mexic vor ajuta la redresarea fluxurilor comerciale în aceste regiuni. Acest lucru ar trebui să compenseze condițiile comerciale mai dificile din China și din regiunea MEA, rezultate din recuperarea de după pesta porcină africană și ambițiile de securitate alimentară.

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut