Datele Indicelui preţurilor de transport rutier, realizat de Transport Exchange Group (TEG) din Regatul Unit, arată în ianuarie, după perioada Crăciunului, o scădere semnificativă a prețurilor de transport de marfă și de curierat, până sub nivelul perioadei similare a anului trecut.

Indicele TEG din ianuarie arată o scădere abruptă a prețurilor medii de transport și curierat cu 10,8%. Acesta marchează cele mai scăzute prețuri globale din martie 2023 și este cu 2,5% mai mic față de anul trecut. Atât prețurile de transport, cât și cele de curierat, au scăzut similar față de decembrie, cu 10,4% și, respectiv, 10,3%.

Aceste cifre urmează aceeași tendință ca în anii precedenți, prețurile după Crăciun scăzând cu 11,8% în 2023 și cu 13% în 2022.

Industria rutieră de transport de marfă din Marea Britanie este până acum relativ neafectată de escaladarea atacurilor Houthi, aprovizionarea cu petrol ținând pasul cu cererea, în ciuda perturbărilor din lanțul de aprovizionare. Prețurile combustibililor au scăzut pentru a treia lună consecutiv. Benzina se află la cel mai scăzut preţl din octombrie 2021, scăzând cu 1,8%, până la 139,86 p/litru (-2,57p). Între timp, prețul la motorină este la cel mai scăzut nivel din iulie 2023, scăzând cu 1,7%, până la 148,26 p/litru (-2,61p).

Per total, prețurile sunt semnificativ mai mici decât în aceeași perioadă a anului trecut: la benzină cu 12,87%, iar la motorină cu 28,27%.

Noi inițiative de recrutare

Lansat în 2021, Skills Bootcamp in HGV Driving oferă instruiri de 16 săptămâni care se concentrează pe perfecţionarea personalului. Cu cursuri menite să ajute angajații să obțină permise de categoria C și C+E, bootcamp-urile au fost esențiale în creșterea numărului de șoferi.

De asemenea, Aldi a anunțat recent intenția de a stimula recrutarea a peste 500 de noi ucenici în Marea Britanie în 2024, inclusiv șoferi profesionişti şi lucrători în depozit și logistică. Stimulentele vor include o serie de beneficii, cum ar fi reduceri în magazin și sfaturi financiare. Anunțurile au inclus, de asemenea, noi rate de remunerare a personalului, cu joburi în logistică și de șofer plătite cu 10,96 lire sterline și, respectiv, 14,13 lire sterline pe oră.

În concluzie, cu prețurile scăzute, operatorii vor putea atrage mai multe afaceri în lunile mai liniștite ale anului, înainte ca tarifele să crească mai târziu în 2024. Cu toate acestea, anul va fi provocator pentru transportul de marfă. Presiunile continuă să crească asupra transportatorilor mai mici, în timp ce se luptă cu tranziția către zero emisii, care necesită cheltuieli semnificative.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut