Prețurile de transport și de curierat au crescut uşor din martie în aprilie, în ciuda scăderii costurilor cu motorina. Potrivit indicelui prețurilor transportului rutier Transport Exchange Group (TEG), cu prețurile de transport în creștere cu 3,6% și al celor de curierat cu 2%, modelul este asemănător celor din ultimii patru ani.

De la an la an, prețurile de transport sunt de fapt în scădere cu 2%, dar prețurile de curierat sunt cu 3,6% mai mari, lăsând indicele general ușor mai sus față de nivelul din aprilie 2022. TEG a spus că, deși costurile cu motorina s-au redus, inflația încăpățânată, lipsa șoferilor și problemele din lanțul de aprovizionare au contribuit la prețurile ridicate. Mai mult, economia Regatului Unit pierde 12 miliarde de lire sterline pe an din cauza problemelor lanțului de aprovizionare. „Scăderea prețurilor la motorină este binevenită pentru industrie. Reduce cheltuielile de zi cu zi pentru toată lumea, făcând fiecare milă mai ieftină. Dar este clar că există mai multe probleme permanente care afectează prețurile transportatorilor și curierilor. Una dintre acestea este deficitul de șoferi. O altă problemă o reprezintă costurile lanțului de aprovizionare”, spune Lyall Cresswell, CEO al companiei TEG Integra.

Kirsten Tisdale, directorul consultanților în logistică Aricia, a spus că indicele TEG crește de obicei în această perioadă a anului. „Curieratul a crescut întotdeauna în aprilie, dar creșterea din acest an a fost cea mai mică. Transportul a crescut și în aprilie, dar continuă să fie sub anul trecut – în ciuda acuzațiilor de profit în acest sector, aceasta este a 11-a lună consecutivă în care ratele spot au fost mai scăzute de la an la an.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut