Prima bază logistică stabilită de Amazon în Turcia va fi pusă în funcțiune la Istanbul în toamna lui 2022. Cu această investiție de peste 100 de milioane de dolari, făcută pentru a crește calitatea și viteza de deservire a clienților, Amazon își propune să susțină atât operațiunile interne, cât și de export ale partenerilor de vânzări și IMM-urilor, al căror număr este în creştere.

Lansat în Turcia în 2018, Amazon.com.tr nu numai că a oferit milioane de produse clienților săi și opțiuni de livrare rapidă, dar a creat şi locuri de muncă pentru mai mult de 500 de oameni până în prezent. Cu prima bază logistică din Turcia, pe care își propune să o deschidă la Istanbul în toamna lui 2022, Amazon plănuiește să creeze încă o mie de locuri de muncă într-un an.

Compania va demara curând procesele de recrutare pentru posturi de inginerie, resurse umane, contabilitate, operațiuni și procesare a informațiilor (IT) pentru noua bază FBA, în timp ce recrutarea pentru echipele de servicii clienți și logistică va începe în lunile următoare. Amazon va continua să lucreze cu parteneri care oferă deja servicii de livrare.

„Cu economia sa puternică, rezistentă și cu o creștere rapidă, Turcia se află în centrul atenției investitorilor internaționali datorită locației strategice, capacităților de producție, disponibilităţii talentelor, infrastructurii logistice și mediului investițional liberal. Investiţia Amazon în Turcia este foarte importantă pentru sectorul nostru de e-commerce, care a câștigat un mare impuls în ultimii ani. Apreciem echipa Amazon, care a avut încredere și a investit în țara noastră”, a declarat președintele Biroului Prezidențial de Investiții din Turcia, Ahmet Burak Dağlıoğlu, citat de Logiport.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare