În iulie, 130 de camioane au fost oprite şi verificate în Interporto Quadrante Verona, iar peste jumătate din acestea au fost amendate pentru parcare neregulamentară, iar 14 pentru încălcări în gestionarea tahografului. De asemenea, un șofer moldovean care deținea documente false a fost arestat.

Peste o sută de sancţiuni au fost acordate de poliția locală din Verona, pe baza protoculului semnat între consorțiul ZAI, operatorul terminalului de marfă Quadrante Europa, și Municipalitatea Veronei. Protocolul a devenit operațional în iulie şi are ca scop întărirea activității de inspecție. Protocolul prevede, de fapt, un control zilnic al teritoriului cu patrule și servicii dedicate, grație utilizării agenților specializați în sectorul transportului rutier și în special în lupta împotriva infracțiunilor privind documentele. În plus, pentru a evalua datele găsite în verificări, a fost creat un comandament tehnic permanent între Poliția Locală și liderii Consorțiului ZAI, chemat să se concentreze asupra cabotajului, timpilor de conducere și de odihnă, mărfurilor periculoase, infracțiunilor de furt și primirea de bunuri furate.

Astfel, din cele 130 de controale efectuate în perioada 1-31 iulie și din sutele de sancțiuni înregistrate, apar unele episoade speciale și altele care ajută în schimb să se înțeleagă tendințele. Între primele este cazul unui arest, dispus împotriva unui șofer (de naționalitate moldovenească) găsit în posesia unei cărți de identitate false. În rest, sancțiunea „cea mai populară” a fost oprirea neregulamentară, care a vizat 66 de șoferi, urmată de încălcările legate de utilizarea tahografului (14). În 4 cazuri, transportul a fost efectuat fără documentele necesare, în timp ce în alte două cazuri șoferul nu purta centura de siguranță. O singură sancțiune a avut la bază excesul de viteză.

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare