Producătorul american de mașini electrice Tesla a deschis porțile primei sale fabrici din Europa, „Gigafactory” din Berlin, capitala Germaniei. Elon Musk, CEO al companiei, prezent la evenimentul lansat sub denumirea de „Giga Party”, la care au fost prezenţi 9.000 de participanți care au avut șansa de a vizita fabrica, a declarat: „Planificăm să începem producția în câteva luni. Vom putea livra primele noastre vehicule în decembrie. Dacă fabrica funcționează la capacitate maximă, va produce 500.000 de mașini electrice pe an, iar acest număr este aproximativ dublu față de cel al tuturor vehiculelor electrice produse în 2020 în toată Germania.”
În plus față de Gigafactory, este planificată înființarea şi a unei unităţi de fabricare a bateriilor, investiție care se ridică la 5 miliarde de euro. Activiștii de mediu se opun, însă, acestei fabrici pe motiv că a provocat „masacrul copacilor.” În plus, se așteaptă aprobarea de la Ministerul Mediului pentru fabrica unde va fi produs modelul „Model Y” al Tesla.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut