Primele autobuze electrice Kamaz produse la Moscova sunt deja pe rutele capitalei, anunță compania de stat Mosgortrans. Acestea au fost produse la uzina Svarz din Moscova, o ramură a Mosgortrans. Până la sfârșitul acestui an, se așteaptă ca 350 de e-autobuze noi să meargă pe benzile de autobuz urbane.

Kamaz a anunțat trecerea la producția de autobuze electrice la Moscova în 2019, iar facilitatea a fost deschisă în iunie 2021. Scopul fabricii este de a reduce timpul de asamblare, livrare şi întreținere a vehiculelor și la economii în activităţile logistice. Proiectul a fost implementat cu sprijinul conducerii orașului Moscova.

În aprilie au fost produse primele prototipuri ale autobuzelor, iar în iunie, fabrica va atinge capacitatea maximă de 500 de autobuze electrice pe an sau 35-40 de unități pe lună.

„Este deosebit de valoros ca autobuzele electrice să poată fi acum asamblate și operate în Moscova, pentru că acest lucru simplifică foarte mult procesul de deservire și adaptare a transportului inovator la nevoile pasagerilor și ale orașului. Bugetul orașului va primi aproximativ 60 de milioane de ruble (aproape 700.000 de euro) datorită deschiderii uzinei de asamblare Kamaz. Astăzi, 100 de angajați lucrează în producție și alte 100 de locuri de muncă vor fi create până în 2023. Este, de asemenea, important ca toate operațiunile din fabrică să fie complet ecologice și să aibă zero emisii“, a declarat Maksim Liksutov, viceprimarul Moscovei.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut