Pe 17 iulie, un Boeing B767-300F al companiei SF Airlines a decolat de pe aeroportul Ezhou Huahu, din provincia chineză Hubei, inaugurând astfel primul aeroport chinez dedicat în principal mărfurilor, chiar dacă poate asigura şi servicii naţionale pentru pasageri. Aeroportul are două piste, un terminal de marfă de 23.000 de metri pătrați și o facilitate de tranzit de marfă de 700.000 de metri pătrați.

Aeroportul dispune de echipamente tehnologice de ultimă generație. Designerii au aplicat peste șaptezeci de brevete legate de noile tehnologii precum 5G, big data, cloud computing și inteligența artificială. Sub piste, peste 50.000 de senzori detectează forma de undă a vibrațiilor generate de rularea aeronavelor, pentru a le controla accesul.

Sistemul de sortare a mărfurilor oferă posibilitatea procesării a până la 280.000 de pachete pe oră, valoare care odată cu evoluțiile viitoare ar putea ajunge la 1,16 milioane de pachete pe oră. În ultimele luni, Autoritatea Aeroportului Ezhou Huahu a experimentat, de asemenea, utilizarea vehiculelor cu conducere autonomă în unele zone.

Aeroportul Ezhou Huahu a deschis deja două rute de marfă către Shenzhen și Shanghai și va adăuga rute internaționale către Osaka și Frankfurt până la sfârșitul lui 2022. Până în 2025 își dorește să activeze zece rute internaționale și cincizeci naționale, cu un trafic anual de 2,45 milioane de tone.

Facilitatea este operată de Aeroportul Internațional de Logistică Hubei, o companie care aparţine în proporţie de 46% lui SF Express, care intenționează să proceseze majoritatea coletelor sale pe acest aeroport, făcându-l hub național și internațional, crescând astfel umplerea aeronavelor sale. Din Ezhou Huahu, mărfurile pot ajunge peste noapte în orice locație chineză și în cele străine în decurs de două zile.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare