Șoferii indieni, des întâlniţi pe drumurile americane, încep să ajungă şi în Europa, din cauza nevoilor tot mai mari ale marilor companii de transport. Una dintre aceste companii este Waberer’s, din Ungaria, care a anunțat deja că primul şofer indian a fost trimis în cursă în Europa şi Marea Britanie.

Waberer’s a distribuit un mesaj pe LinkedIn al șoferului indian Kumaresan Mahendran în care spune că este fericit că poate lucra pentru compania maghiară. Şoferul indian a făcut primele curse pentru Waberer’s săptămâna trecută, iar condusul noului său camion Volvo este „o experiență grozavă”, potrivit declaraţiei sale. În ultimii patru ani, acesta lucrase în transportul indian, conducând un ansamblu tractor cu semiremorcă pentru un transportator din orașul Chennai. Anterior, finalizase patru ani de studii la Politehnica Gobichettipalayam în domeniul mecanicii auto, unde s-a specializat în instalații de injecție AdBlue.

Săptămâna trecută, indianul a postat fotografii cu primul său turneu în Ungaria alături de un șofer local, ca parte a uceniciei sale. În cele din urmă, Kumaresan Mahendran urmează să circule pe rute internaționale, în țările Uniunii Europene și în Marea Britanie. De asemenea, se știe că i se vor alătura în curând și alți hinduși, aflaţi în curs de calificare. După cum a anunțat transportatorul însuși, vor fi aproape 80 în viitorul apropiat. Compania maghiară a căutat între timp şi dispeceri şi personal de resurse umane vorbitori de hindi. Dacă acest proiect pilot are succes, compania intenționează să crească utilizarea șoferilor din țări terțe, pentru a acoperi golul lăsat de ucrainenii întorşi în ţară.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare