Proprietarul, dezvoltatorul şi administratorul de parcuri industriale şi logistice, CTP N.V., a finalizat oferta de preluare și delistare a Deutsche Industrie REIT-AG (DIR), care atrage după sine o scalare rapidă a businessului în cea mai mare economie a Europei. CTP Germania reprezintă acum aproximativ 15% din portofoliul CTP și devine a treia piață ca mărime pentru CTP după valoarea brută a activelor, după Cehia (42%) și România (21%).

Portofoliul achiziționat în Germania este poziționat strategic pentru a acoperi cererea de proprietăți logistice urbane de dimensiuni mai mici, foarte căutate, care ajută companiile chiriașe să răspundă astfel rapid cererilor în creștere rapidă din comerțul online și care constituie fundamentul strategiei viitoare pentru CTP Germania. De asemenea, portofoliul are un potențial ridicat prin creșterea gradului de ocupare, creșterea chiriilor și prin noi oportunități de dezvoltare.

În următorii cinci ani, CTP Germania intenționează să investească încă un miliard de euro în dezvoltărea de proiecte industriale și logistice. Acest lucru va permite folosirea capacităților pe care CTP le are în dezvoltarea de parcuri industrial și de comunități, pentru a moderniza și a impulsiona certificările de sustenabilitate ale proprietăților DIR. Totodată, CTP va implementa o strategie de dezvoltare pentru a dubla actuala suprafață închiriabilă în Germania la 3,2 milioane m2 până în 2026.

Udo Stöckl, fost director și managing partner al companiei de consultață imobiliară Avison Young în Germania, a fost numit Chief Operating Officer (COO) în cadrul CTP Germania. “Piața germană reprezintă o oportunitate pentru investiții, deoarece ne permite să extindem rețeaua CTP pentru a răspunde cererii tot mai mari a chiriașilor pentru logistică urbană într-una dintre cele mai puternice economii europene. Acum vom putea oferi clienților existenți și celor noi acces la rețeaua transeuropeană de aprovizionare pe piețele de la Marea Neagră și până la Marea Nordului. În plus, am identificat deja multiple oportunități de a îmbunătăți semnificativ portofoliul CTP Germania, prin aplicarea acelorași abilități de dezvoltare și operaționale pe care le-am perfecționat pe piețele din Europa Centrală și de Est în ultimii 23 de ani”, a declarat Remon Vos, CEO al CTP și CTP Germania.

Planul de business pe cinci ani (2022-2026) al CTP Germania va implica două strategii menite să creeze o valoare optimă pentru acționari. Pentru a pune în aplicare această strategie, compania va recruta echipe regionale dedicate în patru locații – circa 50 de persoane -, inclusiv actualii angajați DIR.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare