China și Turcia au devenit principalii furnizori de mărfuri în Federația Rusă în acest an, a declarat șeful interimar al Serviciului Federal Vamal, Ruslan Davidov, citat de Izvestia.

Cifra de afaceri comercială între Rusia și Turcia este în creștere în acest an: importurile au crescut cu 60%. „Turcia se situează acum pe locul al doilea, iar lucrurile merg bine. Avem un coridor vamal simplificat cu Turcia – acolo sunt prelucrate în mare parte produse din fructe și legume”, a spus șeful interimar al Serviciului Vamal Federal.

În ciuda faptului că importurile din țările UE au scăzut ca urmare a impunerii sancțiunilor, toate bunurile necesare au fost înlocuite cu provizii din China, Turcia, Emiratele Arabe Unite, Iran, Azerbaidjan, precum și din țările EurAsEC. „În general, țările prietene reprezintă acum aproximativ 75% din comerțul nostru. Acum, accentul este pus pe Asia, adică avem 420 de milioane de tone de mărfuri cu Asia. Valoarea este de 275 de miliarde de dolari anul acesta în opt luni. Ceea ce anterior călătorea prin Vest, trece acum în principal prin Est”, a punctat Ruslan Davidov.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut