În ciuda sancțiunilor și boicoturilor occidentale, Decathlon și-a dorit foarte mult să rămână în Rusia. Cu toate acestea, retailerul de îmbrăcăminte şi articole sportive este nevoit acum să se răzgândească: problemele de aprovizionare sunt atât de acute încât magazinele sunt nevoite să se închidă, cel puţin temporar.

Spre deosebire de multe mărci occidentale și de alţi retaileri mari, Decathlon a decis să nu se retragă din Rusia când a izbucnit războiul. Dimpotrivă, proprietarul său francez, familia Mulliez, crede că acum este momentul să se prezinte altfel în faţa „rușilor de rând” și a celor 77.000 de angajați ruși ai grupului. Familia Mulliez operează în Rusia de peste 20 de ani cu lanțul de supermarketuri Auchan și magazinele de bricolaj Leroy Merlin. Retailerul rămâne în Rusia nu numai pentru că simte că este de datoria sa, ca discounter, dar şi pentru că se teme că guvernul rus va naționaliza magazinele dacă vrea să plece.

Totuși, săptămâna aceasta, Decathlon a trebuit să arunce prosopul, după cum notează Retail Detail. Retailerul de sport își importă aproape toate produsele din străinătate, ceea ce acum nu mai este fezabil. Problemele de aprovizionare au devenit atât de grave, încât rafturile sunt practic goale. Drept urmare, lanțul își închide cele 60 de magazine fizice și magazinul online.

Weekendul trecut, unele magazine au făcut vânzări cu reduceri de până la 70%, în timp ce altele erau deja închise. În unele unităţi, consumatorii încă pot returna bunuri. În ciuda acţiunilor, lanțul insistă că aceasta este doar o închidere temporară a magazinelor Decathlon.

Magazinele Auchan și Leroy Merlin din Rusia rămân deschise.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare