În prima jumătate a anului 2020, colectarea separată a ambalajelor a crescut în Italia cu 4,76%, o creștere cu adevărat interesantă mai ales în lumina atât a creșterii volumului materialului utilizat pentru protecția împotriva Covid-19, cât și a creșterii achizițiilor online.

Una dintre zonele în care colectarea selectivă a crescut cel mai mult este Italia de Sud, unde rata medie de diferențiere a ajuns la 52,7%, un pas către ținta italiană de 65% până în 2025.

Dintre regiunile în care colectarea selectivă a ambalajelor a crescut cel mai mult, găsim Sicilia, care a marcat +10,31% în primele șase luni ale lui 2020, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019.

Pe locul al doilea găsim Basilicata, unde creșterea recuperării ambalajelor a fost de 9,55%, pe locul al treilea se situează Sardinia (+5,33%), urmată imediat de Campania și Calabria, care au înregistrat, creșteri de 3,65%, respectiv 3,37%. În urmă a rămas Puglia, o regiune în care a existat cea mai mică creștere, cu doar 1,1%.

Aceste date au fost diseminate de Conai, Consorțiul Național pentru recuperarea ambalajelor, care a semnat acorduri cu aproape 99% din municipalitățile prezente în sud, gestionând 60% din colectarea selectivă a deșeurilor din sud.

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut