Procesul împotriva gigantului lituanian al transporturilor urma să aibă loc în tribunalul Førde săptămâna trecută, dar a fost reprogramat pentru 15-17 iunie, anunţă tungt.no. Avocatul Odd Robert Aksnes, al cărui nume este legat de câţiva ani de Asociaţia Proprietarilor de Camioane din Norvegia (NFL), a negat pentru publicaţia norvegiană că va apăra Girteka în acest caz, infirmând astfel zvonurile anterioare.

Girteka Logistics trebuie să răspundă pentru o serie de infracțiuni comise de filiala Girmeta. Compania a fost amendată cu 380.000 NOK (circa 40.000 de euro) pentru 19 curse ilegale de transport în Norvegia, dar a ales să nu plătească amenzile.

Potrivit rechizitoriului a 19 misiuni ilegale de transport în Norvegia, cel puțin una dintre călătorii este o a patra misiune, după ce mărfurile internaționale au fost livrate legal. Alte puncte se referă la lipsa documentației valabile pentru mărfuri internaționale și naționale. „Misiunile au fost livrări internaționale, și nu livrări pe plan intern”, scrie Simonas Bartkus, director de marketing și comunicare la Girteka, într-un e-mail trimis postului NRK.

Cele 11 misiuni de transport ilegal înregistrate iniţial din septembrie 2019 până în noiembrie 2020 au fost extinse ulterior cu opt misiuni noi.

Tungt.no a verificat documentele publice legate de caz, iar Judecătoria Sogn og Fjordane afirmă că noua dată pentru proces este 15-17 iunie. Potrivit publicaţiei norvegiene, Girteka și-a dorit mai mult timp pentru pregătirea procesului, iar acesta pare a fi şi unul dintre motivele pentru care cazul a fost amânat până în iunie.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare