Prețul cărnii de porc în Rusia este de 128,8 ruble pe kg viu (1,75 USD), preţ care a crescut puțin în ultimele săptămâni. Restricțiile de călătorie impuse de pandemie au făcut ca mult mai mulți ruși să își petreacă vacanța în Rusia, crescând cererea locală de carne de porc. De asemenea, au existat unele pierderi în producție din cauza focarelor de pestă porcină (în unele dintre companiile mai mari).
Pe de altă parte, gustul și consistența sunt cele două motive majore pentru care oamenii continuă să cumpere un produs alimentar, iar producţia și vânzarea de carne de porc constant gustoasă pare să fie o idee bună pentru maximizarea profitului, potrivit ultimului raport de piață al Genesus. „O piață care tinde să fie trecută cu vederea în multe locuri este piața internă. Vânzarea mai multă și la un preț mai ridicat pe piețele locale este cea mai ușoară cale de a crește profitul. În Rusia, ca în multe alte țări, percepția despre piață și realitatea sunt două lucruri diferite. Auzim pretutindeni de la cumpărătorii din abatoare și de la vânzători că au nevoie de carne de porc mai slabă, pentru că, la final, consumatorul nu va plăti mai mult pentru o calitate mai bună. Apoi, când te uiți la piață, părţile la cel mai bun preț sunt cele mai grase și mai gustoase! Deci, în mod clar, consumatorii ruși, ca peste tot, vor plăti mai mult pentru o carne de porc mai grasă și mai gustoasă“, a declarat Simon Gray, directorul Genesus pentru Rusia, CSI și Europa.

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut