Dezvoltatorul, proprietarul și administratorul de proprietăți industriale și logistice, CTP, a închiriat o nouă suprafață de 13.000 mp de spațiu de producție în CTPark Deva II către KSHG Auto Harness. Compania chineză din domeniul componentelor auto își extinde astfel prezența în parcul industrial, ocupând deja 8.000 mp de spațiu de producție din 2022. Extinderea reflectă cererea tot mai mare din partea multinaționalelor care doresc să relocheze în regiune producția bunurilor destinate piețelor europene.

KSHG Auto Harness ocupă acum o suprafață totală de 21.000 mp în CTPark Deva II, amplasat în apropierea autostrăzilor care fac legătura cu București și cu granițele României cu Serbia și Ungaria. Compania de cablaje auto a adus prima linie de producție în România în 2022, când s-a relocat în CTPark Deva II, creând 400 de noi locuri de muncă. De atunci și până în prezent, producătorul chinez a preluat noi proiecte de la clienți europeni, această creștere a capacității de producție urmând să conducă la crearea a noi locuri de muncă în România.

Deva, alături de împrejurimile sale, cum ar fi comuna Băcia, au devenit în ultimii ani atractive pentru marile companii din industria auto și alte întreprinderi de producție de înaltă tehnologie, din ce în ce mai multe dintre acestea căutând să se orienteze către nearshoring pentru a-și asigura lanțurile de aprovizionare mai aproape de locul unde se află clienții lor. Această evoluție este urmarea pandemiei și a tensiunilor geopolitice care au perturbat lanțurile de aprovizionare, precum și a noilor reglementări ale UE care încurajează producătorii să își stabilească sediul în regiune. Europa Centrală și de Est (ECE) a devenit un punct de atracție pentru producătorii multinaționali care doresc să se stabilească în Europa, disponibilitatea forței de muncă calificate, economiile în creștere și bunele conexiuni cu piețele din Europa de Vest fiind factorii-cheie care atrag companiile în regiune.

În calitate de dezvoltator și proprietar, CTP urmărește întotdeauna să aibă la dispoziție, în parcurile sale, spații suplimentare pentru dezvoltare, în care chiriașii săi, cum ar fi KSHG Auto Harness, să se poată dezvolta. Acest lucru explică de ce aproximativ 70% din noile contracte de închiriere ale CTP sunt semnate cu chiriași din baza de clienți existentă.

Andrei Bentea, Senior Leasing Officer la CTP România, a comentat: „Ne bucurăm să vedem că producătorul KSHG Auto Harness își extinde capacitatea de producție în CTP Park Deva II. La CTP, ne concentrăm pe crearea spațiului potrivit pentru clienți şi nevoile lor. Deoarece deținem proprietățile pe termen lung, ajungem să înțelegem business-urile chiriașilor, ceea ce înseamnă că atunci când ei sunt pregătiți să se extindă suntem gata să-i ajutăm. În majoritatea parcurilor noastre, strategia CTP este de a avea la dispoziție terenuri suplimentare alocate pentru dezvoltare, oferindu-le clienților flexibilitatea de care au nevoie pentru a se extinde. Acest lucru este apreciat de mulți dintre clienții noștri multinaționali, care caută tot mai mult să producă nearshoring pentru clienții lor de pe piețele europene.”

Înființată în 1988, Kunshan Huguang Automotive Electric este o companie privată, specializată în dezvoltarea și producția de cablaje auto de înaltă și joasă tensiune.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut