Producătorul de ambalaje de hârtie BisBags, care deține o fabrică în județul Bistrița Năsăud, și-a transferat operațiunile logistice către o companie specializată din cadrul CTPark București Nord pentru a eficientiza activitățile principale de pe lanțul de distribuție.

Pentru a eficientiza și fluidiza aspectele logistice care țin de livrarea ambalajelor de la fabrica din Petriș, Bistrița Năsăud, în zona București/Ilfov, compania BisBags a încheiat un parteneriat strategic cu o firmă de logistică care dispune de 6.000 m2 în cadrul CTPark București Nord, din Ștefănești, județul Ilfov.

Datorită noilor investiții în logistică, compania BisBags a eficientizat stocarea produselor pentru clienții din horeca și retail. În același timp, BisBags se află în proces de optimizare a costurilor de transport pentru ca distribuitorii colaboratori să aibă un acces mai rapid la stocurile de produse standard ale companiei. „Căutăm constant soluții optime și sustenabile de transport pentru colaboratorii noștri. Prin optimizarea spațiului logistic, vom putea să acordăm discounturi de volum pe care nu le-am oferit până acum. De asemenea, căutăm modalități prin care să reducem amprenta de carbon prin selectarea cu atenție a furnizorilor în funcție de locația lor și sustenabilitatea sursei pe termen lung. În plus, am finalizat în aceasta lună o investiție nouă de instalare de panouri fotovoltaice prin programul ElectricUp”, a declarat Iulia Sullivan, CEO și fondator Bisbags.

Compania BisBags, care deține o fabrică de 5.000 m2 în județul Bistrița-Năsăud, estimează că va realiza la export circa 40% din cifra de afaceri din 2023.

Bisbags a înregistrat în 2022 o creștere organică de 35% comparativ cu 2021. Cifra de afaceri estimată pentru întreg 2022 este de 6,5 milioane de euro (+30% față de 2021, când compania a raportat venituri de 5 milioane de euro). Producătorul are fabrica în localitatea Petriș, lângă Bistrița, iar operațiunile de vânzări și de marketing sunt coordonate din București.

Conducerea companiei rămâne optimistă în ceea ce privește cifra de afaceri pentru 2023. BisBags își propune să consolideze investițiile si operațiunile realizate în 2022 împreună și dezvoltă proiecte noi în zona de retail, prin participarea la licitațiile de profil. Totodată, BisBags va participa și la târgurile de profil din România, dar şi la cele mai mari târguri din Marea Britanie și Franța, cel mai mare consumator de ambalaje din Europa. Francezii dau direcția pieței la nivel global. „Trendurile noi se nasc în Franța și apoi se dezvoltă în restul Europei”, e de părere BisBags.

Compania mizează astfel pe o dezvoltare pe piețele de externe, complementară strategiei de consolidare și de creștere locală în domenii ca horeca, delivery, retail și farmacii.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare