Cafelele Tchibo și Davidoff vor dispărea de pe rafturile magazinelor rusești, scrie Kommersant.

Unul dintre cei mai mari producători de cafea de pe piața mondială, compania germană Tchibo GmbH, și-a anunțat retragerea din Rusia. Controlul asupra diviziei locale „Chibo CIS” a trecut la CEO-ul său Mihail Kovalevsky prin intermediul companiei MVK.

Drepturile de a produce cafea sub mărcile Tchibo și Davidoff vor rămâne proprietarilor de afaceri ruși până la sfârșitul anului 2022, iar de anul viitor Chibo va începe sproducţia de cafea sub brand propriu.

Afacerile Tchibo din Rusia s-au estompat în ultimii ani inclusiv din cauza lipsei de investiții semnificative în publicitate și marketing, astfel că ieșirea de pe piață a companiei-mamă din Germania ar putea trece neobservată, spun analiștii.

În prima jumătate a anului 2022, vânzările de cafea instant din Rusia au scăzut cu 2%, vânzările de cafea măcinată au scăzut cu 3,4%, în timp ce cererea de boabe de cafea a crescut cu 8,2% de la an la an în termeni de volum. În termeni monetari, vânzările pe segmente au crescut cu 17,9–37,3%.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare