Producătorul japonez Daikin a început recent construcția unei noi fabrici din Polonia. Investiția de 300 de milioane de euro este de așteptat să fie finalizată până în vara anului viitor.

Compania spune că se așteaptă să înceapă producția de pompe de căldură la fabrică în iulie 2024. Investiția urmează să creeze 1.000 de locuri de muncă până în 2025 și 3.000 de locuri de muncă până în 2030. Va fi cea mai mare investiție străină de acest tip din Polonia din ultimii ani.

Fabrica este construită pe noul amplasament Daikin de 320.000 de metri pătrați din Ksawerów, din Zona Economică Specială Łódź, din centrul Poloniei.

Fiind noua bază de producție în Europa, fabrica din Polonia va servi la creșterea producției actuale din Germania, Belgia și Republica Cehă, Capacitatea de producție este preconizată să crească de patru ori până în 2025.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut