Potrivit unui studiu realizat de compania de consultanță în management Berylls, toate camioanele care vor mai fi produse în 2022 sunt deja vândute. Mai mult, studiul din industrie nu observă semne de scădere a cererii.

Cererea de camioane rămâne ridicată în ciuda slăbirii economiei, arată un studiu al companiei de consultanță în management Berylls. Cererea este enormă, stocul de comenzi este uriaș și, pe de altă parte, blocajele de livrare pentru semiconductori și cablaje frânează producția de camioane. „Producția din 2022 este epuizată, în vreme ce lanțurile de aprovizionare au rămas incerte”, a scris expertul Berylls, Steffen Stumpp. „Închiderea Shanghai-ului legată de coronavirus prezintă riscuri considerabile pentru viitor. Producătorii de camioane au devenit mai precauți cu privire la lanțurile de aprovizionare și la inflație, dar nu există semne de încetinire a cererii.”

Studiul consideră că producătorii germani trebuie să devină mai buni, notează Verkehrs Rundschau. „Volvo și Paccar sunt foarte profitabile, cu marje de două cifre, însă concurenții lor germani Daimler și Traton au încă teme de făcut”, a declarat Steffen Stumpp. Valoarea de referință pentru profitabilitate aparţine Volvo, cu un profit operațional de 12,5% din vânzări. Filiala japoneză Daimler Fuso, dar și filialele Traton MAN și Navistar, sunt departe de asta.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare