Pentru a patra lună la rând, în aprilie, producția britanică de vehicule comerciale a crescut cu 27,6%, realizând cea mai bună performanță din 2016 încoace, după cum relevă datele Societății Producătorilor și Comercianților Auto (SMMT). Cu toate acestea, SMMT a cerut guvernului să ia măsuri pentru a sprijini industria, deoarece presiunea din întârzierile lanțului de aprovizionare și costurile cu energia continuă să crească.

Potrivit ultimelor cifre publicate de SMMT, un total de 7.879 de vehicule, inclusiv dube, camioane, taxiuri, autobuze și autocare, au părăsit liniile de producție în aprilie.

Creșterea a fost determinată în mare măsură de o creștere cu 58% a numărului de vehicule fabricate pentru export (4.723 de unități). Cu toate acestea, producția pentru Marea Britanie a scăzut la 3.156 de unități, în scădere cu doar 32 de unități (-1%) de la an la an, a adăugat SMMT.

Între timp, procentul exporturilor a crescut de la 48,4% în aprilie 2021, la 59,9% în aprilie 2022. De la începutul anului până în prezent, mai mult de jumătate (57,1%) dintre vehiculele comerciale produse au fost exportate, iar mai mult de 9 din 10 dintre acestea (92,4%) au avut destinaţia UE.

Mike Hawes, directorul executiv al SMMT, a declarat: „Datorită cererii semnificative de pe piețele externe, producția noastră de vehicule comerciale nu numai că a crescut față de anul trecut, dar a depășit chiar și nivelurile pre-pandemice. Asta este dovada rezistenței producătorilor și a rolului pe care sectorul îl poate juca în redresarea economică pe termen lung a Regatului Unit.”

Există, totuși, provocări semnificative în spatele acestor cifre, mai ales penuria globală de semiconductori și războiul din Ucraina care afectează industria globală. „Totuși, cele mai presante sunt costurile în creștere ale energiei și inflația. Guvernul trebuie să acționeze urgent ca să asigure competitivitatea viitoare a acestui sector critic și locurile de muncă și mijloacele de trai pe care le sprijină.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare