Povestea camionului electric Nikola în Europa va începe pe 15 septembrie 2021, odată cu punerea în funcţiune a liniilor de asamblare la uzina Iveco din Ulm. După cum se știe, producătorul european participă la marca SUA prin intermediul companiei-mamă CNH Industrial, punând la dispoziție expertiza sa, o parte din componentele S-Way, uzina Ulm și (probabil) rețeaua de vânzări și service. Singurele informații oficiale sunt data de inaugurare a fabricii de asamblare, potrivit Trasporto Europa. Nu se știe nimic despre începutul vânzărilor și versiunile oferite pe piața europeană. În SUA, acest model folosește cabina Iveco S-Way Active Space într-o configurație de tractor 6×2, care în Europa ar putea deveni 4×2.

Între timp, Nikola a făcut un pas înainte în ceea ce privește utilizarea hidrogenului pentru camioanele sale electrice, semnând un acord cu Bosch pentru a utiliza tehnologia celulei de combustie a companiei germane. Acordul prevede că Nikola poate începe asamblarea acestor module în uzina sa din Coolidge, Arizona, în 2023. Bosch va furniza componentele cheie, inclusiv stiva de celule de combustibil, compresorul de aer și unitatea de comandă cu senzori. Scopul este de a vinde Nikola Tre cu hidrogen, cu motoare electrice de 200 kW și 300 kW, cu o autonomie de peste 900 de kilometri. Acest model va fi lansat și vândut în Europa.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare