În 2021, au fost fabricaţi în premieră peste 100 de milioane de europaleți EPAL noi. Asociația Europeană a Paleţilor constată o creștere a producției şi în primul trimestru al anului 2022, ceea ce arată că securitatea livrărilor este garantată în continuare, în ciuda efectelor războiului din Ucraina.

Asociația Europeană a Paleților (EPAL) raportează un rezultat record de 101,3 milioane de europaleți EPAL noi, produși în 2021. Cifra corespunde unei creșteri de 5,5% față de anul precedent. De asemenea, o creștere semnificativă, de 7,6%, a fost înregistrată și în zona reparațiilor. Conform EPAL, volumul total de producție și reparare a fost de 130,8 milioane de paleți în 2021.

Potrivit președintelui EPAL, Robert Holliger, anul trecut a fost marcat de provocări majore. „Pe de o parte, a existat o cerere mare pentru paleţi EPAL, ca urmare a creșterii economice după sfârșitul așteptat al pandemiei de coronavirus. Pe de altă parte, deficitul și creșterea semnificativă a prețului lemnului au făcut situația foarte dificilă pentru producătorii și reparatorii de europaleți EPAL”, spune Robert Holliger, subliniind că este cu atât mai mândru cu cât, în ciuda lipsei lemnului, producția ar putea fi din nou crescută.

Bernd Dörre, CEO al EPAL a adăugat: „Cifra este o dovadă a importanței europaleților EPAL în logistica internațională a mărfurilor. Pe lângă garantarea eficienței și siguranței proceselor logistice, utilizarea europaleților EPAL sprijină utilizatorii în atingerea obiectivelor de sustenabilitate. Reutilizarea acestora protejează resursele de lemn și reduce emisiile de CO2 din producție și transport, fiind un prim exemplu de economie circulară durabilă. Prin urmare, nu e de mirare că numărul participanților la schimbul de paleți deschis este în continuă creștere.”

Având în vedere efectele considerabile ale războiului din Ucraina, în prezent este dificil de evaluat dacă rezultatul record poate fi repetat şi în 2022. Cu toate acestea, creșterea producției de europaleți EPAL a continuat în primul trimestru al anului 2022. Prin urmare, securitatea livrării este neschimbată.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut