Într-o perioadă în care fiecare caută soluții pentru a trece mai ușor peste vârfurile de consum energetic și peste creșterea accelerată a prețului/MWh din ultimii doi ani, magazinele Profi găsesc resurse importante de economisire a energiei, cu efect atât imediat, cât și pe termen lung.

„În actuala situație ne îndreptăm către soluții care să permită nu doar continuarea consecventă a strategiei de dezvoltare a rețelei noastre de magazine, ci și susținerea economiei românești în ansamblu, într-un moment în care resursele energetice trebuie utilizate cu maximă eficiență”, a declarat Gaetan Pacton, director general Profi.

„Cu efect pe termen mediu si lung, Profi desfășoară un proiect pilot de implementare a panourilor fotovoltaice pe magazinele sale din Șag, Făget, Timișoara, Giarmata, Sânandrei, Lipova și din alte localități. După ce vor fi analizate rezultatele diferitelor soluții, sistemul urmează să fie extins la un număr cât mai mare de magazine”, a spus Dumitru Dragomir, vice-președinte, Business Efficiency Director Profi, completând: „în cadrul acestui proiect pilot, capacitățile instalate variază între 50 și 110 KW, asigurând o producție anuală de circa 50 – 100 MWh și o contribuție verde de aproximativ 20-25% din consumul de energie al magazinului. Pentru fiecare proiect această contribuție echivalează anual cu 580 – 1.300 de copaci care ar fi necesari ca să-i absoarbă emisiile sau între 19.000 și 40.000 kg de CO2 salvat.”

Un impact considerabil va fi resimțit și în urma limitării temperaturii din magazinele și sediile Profi, concomitent cu demararea unui plan de curățare și monitorizare a funcționării în condiții corespunzătoare a radiatoarelor și agregatelor de aer condiționat. Prin îmbunătățirea fluxului de aer ce trece prin radiatoare, se reduce timpul de funcționare inutilă a compresoarelor acestor echipamente. Totodată, consumul de energie din magazinele Profi va fi redus semnificativ și prin optimizarea orelor de utilizare a echipamentelor pentru alimente calde.

În toate punctele de lucru din rețeaua Profi iluminatul se face cu lămpi LED, cu consum redus, dar chiar și în aceste condiții compania acordă atenție reducerii iluminatului în afara orelor de program.

Cu peste 1.600 de magazine în mai mult de 760 de localităţi și circa 28.000 de angajați, Profi este rețeaua de retail modern cu cea mai mare acoperire geografică și cel mai mare angajator din România.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare