Profi, care operează trei tipuri de depozite  cu temperatură ambientală și cu temperatură controlată pentru refrigerate și congelate – îşi crește prin noua extindere suprafața ocupată în CTPark Bucharest West la 67.000 m2.

CTP a livrat pentru Profi o clădire nouă cu o suprafață de 10.000 m2. Spațiile completează suprafețele de depozitare deja existente și răspund nevoilor de dezvoltare pe termen mediu și lung ale Profi. Toate spațiile au fost gândite și construite astfel încât să fie potrivite pentru diversele produse ale retailerului, de la cele neperisabile și care nu necesită condiții speciale de depozitare, până la cele care necesită temperatură controlată, precum lactate, fructe, legume, carne și produse congelate.

Depozitul Profi va fi echipat cu un parc fotovoltaic cu o putere instalată de 3 MW, care va asigura un flux suplimentar de energie de aproximativ 4.100 MWh/an, pentru a eficientiza consumul mai ales în perioadele de vârf. De asemenea, Profi a anunțat că desfășoară un proiect pilot de implementare a panourilor fotovoltaice pe magazinele sale din Șag, Făget, Timișoara, Giarmata, Sânandrei, Lipova, și din alte localități, ca măsură de economisire a energiei, cu efect atât imediat, cât și pe termen lung. „CTPark Bucharest West a fost prima opțiune atunci când am evaluat oportunitatea actualei extinderi, deoarece reprezenta o continuare firească a parteneriatului. Un factor suplimentar în decizia noastră a fost cel legat de sustenabilitate și de investițiile în aceasta, precum instalarea de panouri solare, pentru a optimiza și eficientiza și mai mult consumul de energie, priorități care sunt aliniate cu necesitățile, dar și cu principiile noastre”, a declarat Gaetan Pacton, Director General Profi România.

Tranzacția de închiriere a fost consiliată de compania de consultanță imobiliară Jones Lang LaSalle.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut