Pe 15 iulie a.c., a fost inaugurat programul „Proaspete de la noi“ prin care Profi le facilitează fermierilor din România accesul către magazinele rețelei și totodată le oferă cumpărătorilor legume și fructe românești, garantat sănătoase.

„Sunt peste doi ani de când testăm acest proiect, cu rezultate mai mult decât îmbucurătoare, astfel că a sosit momentul să inaugurăm acest brand propriu care avantajează toate părțile implicate și pe care intenționăm să îl extindem către un număr cât mai mare de fermieri“, a declarat Călin Costinaș, directorul general adjunct Profi. „Consumatorul își dorește produse românești de calitate și cu gust local autentic, iar asta ee propunem și noi să punem pe rafturi în proporție din ce în ce mai mare!“

Profitând de datele puse la dispoziție de Profi, fermierii din program află din timp care sunt preferințele cumpărătorilor, care sunt caracteristicile legumelor și fructelor pe care aceștia le caută.  Astfel, decid impreună cu inginerii agronomi Profi ce și cât să producă în anul următor și își dimensionează recolta pentru un maxim de câștig și un minim de pierderi.

Fermierii beneficiază de îndrumare și asistență din partea inginerilor horticultori Profi nu doar cu privire la îngrijirea plantelor, pentru că aceştia sondează constant parametrii producției, inclusiv prin teste de laborator care certifică dacă recoltele se încadrează riguros în normele legale privitoare la concentrația de nitrați, nitriți și pesticide.

La capătul acestui lanț cu trasabilitate controlată, cumpărătorul găsește în magazinele Profi produse de cea mai bună calitate, cu gustul copilăriei. „De când cooperez cu Profi, afacerea mea a crescut constant“, declară Andrei Iosif, a cărui fermă, Marcan Traditional, furnizează magazinelor Profi cireșe, caise, nectarine și prune. „Nu e ușor să respecți toate cerințele din contract, dar când vezi că astfel ferma merge din bine în mai bine și că cei care cumpără produsele tale în magazin sunt mulțumiți, îți dai seama că asta este calea de urmat!“

Edy Fresh din județul Dâmbovița, livrează mărar, pătrunjel, leuștean, ceapă verde, salată și alte legume. „Sunt mai multe avantaje din cooperarea cu Profi, dar poate cel mai important este faptul că știu din timp unde și câtă marfă voi vinde, cât să produc, și că nu mai trebuie să merg la piață întrebându-mă cât voi reuși să vând și cât din ea mi se va strica pe tarabă“, afirmă la rândul său Ionuț Vlăsceanu, proprietarul fermei.

Cu aproximativ 25.000 de angajați în aproape 1.500 de magazine care funcționează astăzi în 688 de localități, Profi este cel mai mare angajator privat și totodată rețeaua cu cea mai mare extindere geografică din România.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare