Inaugurată astăzi, platforma www.profi.ro/ajutor-ucraina/ este o șansă pentru ca mulți dintre cei peste 100.000 de ucrainieni refugiați în România în ultimele zile să găsească ajutorul de care au nevoie. Aici cererile celor care caută ajutor se întâlnesc cu ceea ce  nu doar Profi, ci și alţi oameni și firme, oferă din suflet pentru a-i sprijini. Intuitivă și dezvoltată în limbile română, ucrainiană, engleză și rusă, platforma facilitează comunicarea dintre cei cei care caută și cei care oferă ajutor.

“Invităm cât mai mulți oameni, donatori și refugiați, să acceseze platforma pentru ca ajutorul să vină cât mai repede”, declară Călin Costinaș, Director general adjunct Profi.

O zonă specială în această platformă este destinată marilor donatori care furnizează importante cantități de produse.

Platforma este întărită considerabil prin parteneriatele semnate între Profi și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe de o parte, iar pe de alta de Profi și Crucea Roșie. Aceste parteneriate facilitează colectarea ajutoarelor și apoi distribuirea lor în cel mai scurt timp acolo unde e nevoie de ele.

Parteneriatul cu MADR prevede crearea cadrului instituţional pentru colaborare în vederea acordării de asistență și ajutor umanitar către ucrainienii refugiați în România. Autoritatea semnalează care sunt necesitățile, iar Profi asigură bunurile de strictă necesitate ce constau din hrană, apă, materiale de întreținere și igienă.

La rândul său, Crucea Roșie are experiența și canalele prin care și ea poate afla cu rapiditate unde este nevoie de ajutor, deținând totodată voluntarii și mijloacele care pot face ca ajutoarele sa ajungă în cel mai scurt timp acolo unde este nevoie de ele.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare