Dezvoltatorul și administratorul de spații industriale CTP a raportat la nivel regional un profit net de 317,8 milioane de euro în primele nouă luni ale anului, în creștere cu 92% față de aceeași perioadă din 2020. Portofoliul companiei a ajuns a 7,1 milioane de m2, din care 2 milioane m2 se află în România.

Performanța puternică a CTP a fost determinată de activitatea de închiriere, de creșterea chiriilor și de evaluările record rezultate din accelerarea comprimării randamentului pentru portofoliul CTP din Europa Centrală și de Est. Veniturile din chirii au crescut cu 7,1% în trimestrul al treilea, până la 407 milioane de euro. Totodată, compania a investit masiv în acest an în extinderea echipei, atrăgând oameni noi în poziții de management atât în echipele locale, cât și în funcțiile la nivel de grup.

Portofoliul regional al CTP a crescut de la 6,6 milioane m2 în prima jumătate a anului, până la 7,1 milioane m2, fiind planificat să depășească 7,7 milioane m2 până la finalul anului, cu 200.000 m2 mai mult față de estimări. CTP s-a extins prin nouă achiziții efectuate în cinci țări, proprietățile totalizând 408.100 m2. Aproximativ 70% dintre noile investiții fost reprezentate de achiziții în România, unde CTP a achiziționat în acest an multiple proiecte, cu o suprafață totală de circa 280.000 m2, în orașele Timișoara, Sibiu, Oradea, Craiova, București și Brașov. “De la listarea pe bursa Euronext din Amsterdam, din martie, suntem concentrați pe a ne depăși semnificativ unul dintre obiectivele noastre cheie ale planului de business pentru IPO și ne așteptăm să atingem 10 milioane m2 până anul viitor – cu 12 luni mai devreme decât era planificat iniţial”, a declarat Remon Vos, CEO CTP.

Pe lângă proiectele existente, CTP și-a extins portofoliul de terenuri disponibile pentru noi dezvoltări cu 1,5 milioane m2 în trimestrul al treilea, deținând în prezent terenuri cu o suprafață totală de 16,3 milioane m2.

Din punct de vedere al dezvoltărilor proprii, un eveniment important pentru CTP România în primele nouă luni din 2021, a fost livrarea unei clădiri monobloc cu o suprafață record de 85.000 m2 către compania Kingfisher.

În prezent, în România, CTP deține depozite de clasa A în 14 orașe: Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Oradea, Pitești, Sibiu, Timișoara, Turda, Caransebes, Ineu și Salonta. În București, CTP deține cinci parcuri industriale.

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut