Programul de vize temporare din Regatul Unit pentru șoferii de camion s-a dovedit a fi un dezastru total. Au fost la dispoziție 5.000 de vize, însă din cauza unor condiții nu foarte favorabile, doar 210 șoferi străini le-au folosit. Nu e de mirare că Guvernul britanic a confirmat acum că regimul de vize temporare pentru șoferii de HGV nu va fi prelungit după sfârșitul lunii februarie, notează Motor Transport.

Lansată ca o metodă de rezolvare a penuriei de șoferi, ideea îşi dorea să atragă mii de șoferi de camioane europeni în Regatul Unit, însă propunerea a fost privită cu dezinteres după ce guvernul a decis că vor fi valabile doar până la 24 decembrie 2021, deși departamentul pentru transport a acceptat ulterior să prelungească termenul până la sfârșitul lui februarie.

Luna trecută, miniștrii au recunoscut că schema a atras doar aproximativ 200 de șoferi de HGV şi că vor renunţa la ea, iar șoferii străini nu vor putea conta pe alte documente de acest tip. De asemenea, cei 210 șoferi menționați trebuie să se pregătească și ei să se întoarcă acasă în curând.

În schimb, Marea Britanie vrea să se bazeze pe lucrătorii autohtoni, formându-i pe scară largă, cu proceduri simplificate.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare