Ucraina și România au pregătit un proiect comun pentru construirea celui mai mare punct de control pentru transport greu din satul Belaya Krinitsa, care va permite ca regiunea Cernăuți să fie integrată în sistemele internaționale de transport și logistică.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, Președintele administrației regionale de stat din Ucraina, Ruslan Zaparanyuk, și Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Ann Kavalec, părțile au discutat despre perspectivele dezvoltării infrastructurii vamale, în special a punctelor de control la granița româno-ucraineană. „Împreună cu Gheorghe Flutur, am finalizat implementarea a două proiecte de infrastructură în oglindă, care au inclus construcția de drumuri de acces la punctul de trecere Şipot (Shepot) de pe ambele părți ale graniței și inițiem și problema deschiderii de noi puncte de trecere a frontierei. Toate aceste evoluții stau la baza Master Planului pentru dezvoltarea infrastructurii ucrainene de frontieră, care luna viitoare va fi prezentat în cadrul unui eveniment de amploare care va avea loc la Cernăuți”, spune Ruslan Zaparanyuk.

Un alt proiect strategic, potrivit Logist.Today, este şi continuarea unui traseu de cale ferstă în stil european care pătrunde în regiune. Ruslan Zaparanyuk a menționat că acest lucru va permite conectarea Cernăuțiului și Sucevei cu un alt tip de comunicare și va deschide „oportunități extraordinare de dezvoltare reciprocă”.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut