Dezvoltatorul Prologis a anunțat că Fondul său european de logistică a investit 1,585 de miliarde de euro pentru a achiziționa active logistice în șapte țări europene de la operatorul de last mile Crossbay: Italia, Olanda, Spania, Franța, Germania, Belgia și Polonia. Achiziţia cuprinde 128 de clădiri, 6 dezvoltări situate în centre urbane și porți de acces, cu o suprafață totală de 1,14 milioane de metri pătrați. Orașele implicate sunt în principal Roma, Milano, Amsterdam, Rotterdam, Madrid, Barcelona, Nürnberg, Berlin, Paris, Bruxelles și Lodz.

Aproximativ 85% dintre aceste proprietăți, situate în imediata apropiere a centrelor mari de populație, pot deservi zone cu o populație de peste un milion de oameni în aproximativ 30 de minute. Structurile sunt deja ocupate în proporție de 95% și aduc 100 de clienți noi în portofoliul companiei. „Odată cu creșterea constantă a comerțului electronic, spațiile din apropierea centrelor dens populate devin din ce în ce mai importante pentru clienții noștri”, explică Ben Bannatyne, președintele Prologis Europe. „Această achiziție subliniază capacitatea noastră continuă de a oferi clienților locații de logistică urbană de înaltă calitate și oportunități care depășesc cu mult sectorul imobiliar, în imediata apropiere a zonelor dens populate, pentru a satisface nevoile de creștere.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare