Compania clujeană de echipamente electrice, Promelek XXI, parte a grupului spaniol Elektra, a pus în 2021 pe harta “benzinăriilor verzi” circa 200 de stații de încărcare electrice, atât în spații publice, cât și în locații private, destinate mașinilor electrice sau hybrid plug-in.

„Viitorul transportului rutier va fi majoritar electric, iar trendul tehnologic spre electrificare, tendința producătorilor auto de a dezvolta modele adaptate acestei direcții și proiectele de sustenabilitate au stat la baza deciziei de a ne extinde prin linia de business destinată stațiilor de încărcare electrice. Ne-am asumat încă din 1996 rolul de a conecta viitorul prin soluții electrice de calitate și parteneriate de valoare. Dorim o dezvoltare sustenabilă a transporturilor și credem că putem contribui la acest lucru”, a declarat Károly Nagy, Director General Promelek XXI.

Potrivit acestuia, anul trecut, compania a furnizat circa 200 de stații de încărcare lente și rapide. Astfel, vânzările companiei pe acest segment s-au triplat comparativ cu anul anterior, tendința pentru următoarea perioadă fiind, de asemenea, de majorare. „Creșterea constantă a liniei de business destinată stațiilor de încărcare electrice va fi și în acest an influențată de multitudinea de proiecte în derulare, prin intermediul fondurilor guvernamentale și europene, unde coparticipăm oferind un pachet complet de consultanță în alegerea soluției, furnizarea și instalarea echipamentului prin parteneri acreditați. În 2022, mizăm pe o dublare a vânzărilor de astfel de produse”, a mai spus Károly Nagy, subliniind că preconizează o creștere alertă a pieței de stații de încărcare electrice, în linie cu majorarea parcului de mașini electrificate din România. Astfel, conform datelor APIA, autoturismele din această categorie (100% electrice, hybrid plug-in sau full hybrid) au raportat în decembrie 2021 o cotă de piață de 15,5%, de 2,2 ori mai mare comparativ cu decembrie 2020, când era de 7,1%. Mai mult, datele APIA arată că vânzările de autoturisme electrificate s-au dublat în 2021 (+109,1%), comparativ cu 2020.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare