Pe axa Turcia-California, Isuzu și Proterra au anunțat o colaborare prin care autobuzele electrice Isuzu Citi Volt vor fi echipate cu sistemele de baterii Proterra. Acest parteneriat marchează intrarea companiei americane pe piața europeană de transport public.

Isuzu va încorpora tehnologia bateriei Proterra în noile sale modele de autobuze electrice Citi Volt cu emisii zero de 12 și 18 metri. Sistemul de baterii Proterra, care alimentează autobuzele electrice Citi Volt de nouă generație, va permite o autonomie de rulare de la 200 km până la 405 km cu o singură încărcare, răspunzând astfel cerințelor pieței europene de transport public. „Considerăm progresul vehiculelor electrice ca pe o zonă de creștere care promovează un viitor durabil. Vom continua să lucrăm şi la alte proiecte de dezvoltare, incluzând aici midibusurile și camioanele. Suntem încântaţi să lucrăm împreună cu un partener de inovare de talie mondială precum Proterra”, a declarat Tuğrul Arıkan, director general Anadolu Isuzu.

La rândul său, Proterra este încântată să lucreze cu un lider al industriei precum Anadolu Isuzu şi astfel să promoveze tehnologia bateriilor pe piața europeană de transport public. „Europa e de multă vreme lider global în tranziția către transportul cu emisii zero. Tehnologia Proterra care alimentează flota de autobuze din America de Nord poate funcționa și pentru comunitățile din Europa. Împărtășim viziunea pentru un mediu mai sănătos și așteptăm cu nerăbdare să ajutăm la alimentarea a cât mai multe vehicule electrice curate și silențioase în întreaga lume”, a declarat Gareth Joyce, președintele Proterra.

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut