Un protest care a reunit peste 300 de camioane a compromis miercuri traficul din jurul capitalei poloneze Varșovia. Manifestația a început cu o conferință de presă, după care camioanele au blocat principalele drumuri, paralizând traficul orașului, potrivit Trasporto Europa. Protestul a fost organizat de Asociația transportatorilor rutieri din Polonia, cu sprijinul Konfederacja, partid care în ultimele săptămâni a tot cerut guvernului să intervină pe probleme importante legate de transportul rutier de mărfuri.

Protestatarii reclamă că transportatorii ruși și bieloruşi se sustrag de la sancțiunile UE, în timp ce transportatorii ucraineni primesc privilegii unilaterale, forțând transportatorii polonezi să se confrunte cu concurența neloială și împingând multe companii în pragul falimentului. Konfederacja solicită introducerea unei interdicții de intrare a semiremorcilor înmatriculate în Belarus și Rusia, blocarea companiilor cu capital rus şi bielorus, dar și extinderea reglementărilor și cerințelor în vigoare și la vehiculele ucrainene, care circulă fără autorizaţii și la tarife reduse.

Primele luni ale lui 2023 au fost marcate de o scădere bruscă a cererii de transport în Polonia, care, combinată cu concurența necontrolată, a determinat o scădere a tarifelor. Recuperarea așteptată în primăvară nu a avut loc încă, în timp ce războiul și Pachetul de Mobilitate au crescut semnificativ costurile de operare.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare