Noi proteste au avut loc ieri în Franța, care au blocat portul Calais, așa cum a anunțat sindicatul CGT. Spre deosebire de ziua anterioară, situația a fost mai gravă acum, ducând la o aglomerație uriașă pe autostrada franceză A16 și întârzierea feribotului cu până la 5 ore.

Până acum, nu există niciun anunț oficial că protestul va fi prelungit pentru încă o zi, iar operatorii de feriboturi informează și despre revenirea la croaziere regulate. Totul indică faptul că restul săptămânii va fi marcat de revenirea situației la normal.

Cu toate acestea, sindicatul francez CGT a anunțat deja o nouă mobilizare, dorind să continue lupta pentru stoparea reformei pensiilor. În mod provizoriu, este planificată restabilirea blocajelor pe 15 martie, iar confirmarea oficială a acestei date poate fi așteptată după ședința de sâmbătă a consiliului de sindicat.

Mai mult, tot pe 15 martie, protestul urmează să înceapă şi de cealaltă parte a Canalului Mânecii, adică în Marea Britanie, unde acțiunea este pregătită de sindicatul PCS, care reprezintă angajații din serviciul public. În practică, acest lucru se va traduce prin paralizarea tuturor formalităților în portul Dover, împiedicând camioanele să treacă în direcția Franței. Important este și că acest lucru se poate aplica nu numai curselor către Calais, ci și celor care duc la Dunkerque.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut