Protestele fermierilor continuă în Europa să paralizeze munca în industria transporturilor. Ieri, fermierii germani au blocat trecerea de la granița cu Polonia din Kołbaskowo timp de câteva ore.

Președintele asociației fermierilor germani (Deutscher Bauernverband) a anunțat continuarea protestelor în toată țara pentru a opri modificările fiscale în industria agricolă, care au scopul de a anula, de exemplu, scutirea de la achizițiile de motorină.

În același timp, francezii au anunțat acțiuni similare. Ei protestează împotriva anulării pachetului de ajutoare guvernamentale destinat sprijinirii industriei agricole. Prin urmare, pe tot parcursul acestei săptămâni, autotractoarele franceze urmează să blocheze autostrăzile, dar și zonele din jurul și nodurilor importante de transport. Mai mult, dacă guvernul francez nu vine cu propuneri adecvate, protestul urmează să fie prelungit pentru alte câteva săptămâni.

Și fermierii polonezi au anunțat că vor ieși la proteste în masă printr-un mesaj publicat de Consiliul Național al Camerelor de Agricultură. Evenimentul este programat pe 24 ianuarie între orele 12.00 și 14.00 în toată Polonia. „Acesta este un protest pentru a face presiuni asupra Comisiei Europene să își schimbe abordarea referitoare la fluxul necontrolat de produse agroalimentare din Ucraina în Uniunea Europeană. Fermierii cer, de asemenea, modificări ale strategiei Green Deal, care duce la o reducere a producției agricole în Europa prin introducerea unor cerințe suplimentare de mediu. Datorită situației legate de războiul aflat în desfășurare în Ucraina, costurile de producție cresc și ele semnificativ”, se arată în anunțul Consiliul Naţional al Camerelor de Agricultură. Aici se mai precizează că implementarea cursului adoptat de schimbări în politicile agricole și de mediu va duce la „închiderea multor ferme familiale și deteriorarea situației fermierilor”.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut