Protestele fermierilor paralizează transportul de câteva săptămâni în Germania, Franța, Belgia, Spania, și, mai nou, în Polonia, unde, de vineri, fermierii au blocat, printre altele, ruta S3 de la Gorzów la Pyrzyce. 

În Spania, blocadele agricole din 7 februarie au acoperit, printre altele, șoseaua de centură a Madridului, precum și principalele rute de tranzit de pe coastele de sud și de nord ale țării. 

În total, aceste proteste au perturbat traficul a aproximativ 80.000 de camioane, iar șoferii unora dintre ele au fost nevoiți să aștepte până la 12 ore pentru o cursă.

Potrivit Fenadismer, o zi de astfel de probleme a fost suficientă pentru a expune industria transporturilor la o pierdere de peste 35 de milioane de euro, o parte semnificativă a acesteia fiind suportată direct de firmele de transport prin creșterea costurilor fixe și neînregistrarea veniturilor planificate.

Între timp, alte proteste continuă să fie anunțate, printre care cel din Polonia de pe 20 februarie pe principalele rute de tranzit și străzi din Varșovia. 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut