Asociația Afacerilor din Bavaria (VBW) cere ca situația actuală pe ruta Brenner să fie îmbunătățită rapid, atât pe șosea, cât și pe calea ferată. VBW a subliniat că tranzitul prin Brenner este de o importanță deosebită pentru economia bavareză.

VBW a subliniat importanța rutei Brenner ca axă centrală pentru traficul de mărfuri în Europa. „Pentru afaceri, mobilitatea este o garanție a valorii adăugate. Acesta este motivul pentru care tranzitul prin Brenner este de o importanță deosebită pentru noi”, a explicat directorul general al VBW, Bertram Brossardt, la un congres privind transportul de marfă prin Pasul Brenner. Cu 2,48 milioane de camioane, tranzitul prin Brenner a înregistrat un nou record în 2022, ceea ce pune provocări majore pentru companiile de logistică și transport. „Din păcate, suntem blocați pe acest subiect. Cele mai mari obstacole sunt restricţionări ale liberei circulații a mărfurilor, care încalcă legislația europeană, cum ar fi procesarea în bloc la granița de stat Bavaria/Tirol. De asemenea, ne opunem în mod clar unei creșteri a taxei. Aceasta ar fi o povară suplimentară pentru companiile noastre, care nu trebuie lăsată să apară în nicio circumstanță. Trebuie ridicată și interdicția de a conduce noaptea pentru camioanele cu clasa de emisii superioară, Euro 6. În loc de interdicții, este nevoie de soluții ecologice, cu inovații neutre din punct de vedere tehnologic.”

Potrivit asociației, transportul de mărfuri ecologic prin Pasul Brenner, care ține cont în mod egal de nevoile populației, economiei și mediului, este esențial pentru logistică, producție și export. Proiectul „Tranzit favorabil climei prin Brenner”, finanțat de Ministerul de Stat al Construcțiilor și Transporturilor din Bavaria, are ca scop evidenţierea opțiunii de transport pe calea ferată. „Ordinea zilei trebuie să fie utilizarea mai eficientă a capacității feroviare disponibile. Sondajele companiilor implicate arată cât de mare este nevoia de informații privind transportul feroviar de marfă. Prin urmare, au fost formulate cerințe concrete pentru o platformă de informare centrală și digitală. Aici ne bazăm pe implementarea de către stat”, a mai spus Brossardt.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut