Grupul Raben a preluat acțiunile Grupului Bas, cu efect retroactiv de la 1 ianuarie 2021. Odată cu tranzacția, Raben achiziționează toate locațiile Grupului Bas din Olanda, Slovacia și Italia, împreună cu o echipă de 210 angajați. Tranzacția este deja aprobată de autoritățile antitrust.

Bas Group este un furnizor de servicii logistice dezvoltat ca afacere de familie încă din 1986. Grupul Bas are o capacitate de depozitare de aproape 50.000 m2 și o flotă proprie de camioane și remorci. Compania acordă o importanță deosebită transportului internațional de grupaj, fiind specializată în conexiunile dintre Olanda și Italia. „Am ajuns la punctul în care a trebuit să facem o alegere între a crește în continuare în mod autonom sau a ne alătura unui furnizor mai mare de servicii logistice profesionale. Când Raben și-a exprimat interesul, noi, ca familie, am decis să vindem acțiunile. Sectorul logistic se va schimba considerabil în următorii ani, rezultând nu numai oportunități, ci și amenințări. Devenind parte a unei organizații profesionale mai mari precum Raben, noi, ca jucător de dimensiuni medii, vom fi mai puțin vulnerabili la aceste influențe externe”, a declarat Lorenzo Bas, CEO al Grupului Bas.

Grupul Raben își are originea în Olanda, dar sediul central este situat în Poznan, Polonia, din anii ’90. Raben are 90 de ani de experiență și este activ în 13 țări europene, cu peste 150 de locații, aproximativ 1.200.000 m2 de depozitare și o cifră de afaceri anuală de 1,3 miliarde de euro. Biroul din Olanda este situat în Oss.

Prin achiziția Grupului Bas, Raben îşi extinde rețeaua în sud-vestul Europei și îşi consolidează poziția în domeniul logisticii contractuale și al transportului intermodal. „Achiziția Grupului Bas ne oferă noi oportunități în Europa şi va consolida poziția noastră în Benelux, sporind oportunitățile de creștere şi în sudul Europei”, a declarat Ewald Raben, CEO al Grupului Raben.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare