Conform cercetărilor efectuate de poliția olandeză, comerțul cu flori ornamentale este o industrie deosebit de populară în rândul grupurilor care se ocupă cu spălarea banilor sau contrabanda cu droguri. De aceea, schimburile de flori sunt în mod regulat ținta raidurilor poliției. Cel mai recent raid a avut loc luni, 7 noiembrie, dis-de-dimineață. Această acțiune a fost unică prin faptul că, în loc să caute prin depozite și camioane, concentrarea s-a pus pe șoferi. Ofițerii au apărut la piața de flori din Aalsmeer, lângă Amsterdam, au bătut în cabinele a 30 de camioane și și-au supus șoferii la teste rapide de droguri folosind salivă.

Din 30 de șoferi testaţi, 7 au prezentat urme de consum de droguri, deci fiecare al patrulea şofer verificat. De la fiecare dintre aceste persoane au fost prelevate probe de sânge pentru a verifica rezultatele în laborator și pentru a determina cât de mult au fost depășite standardele acceptabile. Acest din urmă fapt va ajuta la determinarea momentului în care a fost consumat ultimul drog de către o persoană. Deși, după cum a raportat poliția olandeză, unul dintre șoferi a recunoscut deschis la ce rezultat să se aștepte de la el. El a declarat, potrivit 40ton.net, că începe fiecare zi cu o „liniuță” pentru că aşa îi este mai ușor să ajungă la finalul zilei de muncă.

Aceştia vor trebui să aștepte acum rezultatele testelor de laborator. Între timp, polițiștii amintesc: consumul de droguri poate avea consecințe extrem de grave pentru șoferi, chiar dacă are loc în timpul liber.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut