Aprilie este o lună productivă pentru compania austriacă Rail Cargo Group (RCG). Cu o nouă legătură între Barcelona (Spania) și St.Valentin/Schwertberg (Austria) și conexiuni săptămânale sporite între Linz (Austria) și Anvers (Belgia), operatorul își extinde raza de acțiune pe mai multe direcţii.

În martie, RCG a efectuat un prim serviciu de testare între Barcelona și St. Valentin/Schwertberg pentru ceea ce va fi un nou serviciu regulat pentru vehicule. Al doilea tren de testare va pleca în săptămânile următoare.

Ruta Barcelona – St.Valentin/Schwertberg va fi dedicată transportului ecologic de vehicule. În acest scop, RCG a încheiat un parteneriat cu Hödlmayr International, specialist în logistica vehiculelor și SNCF. „Rail Cargo Group este responsabil de operarea întregii rute pentru Hödlmayr International pe tronsonul dintre Saarbrücken (Germania) și Barcelona (și invers), iar compania feroviară franceză SNCF va prelua ca transportator împreună cu filiala sa Captrain España”, a explicat compania.

Al doilea tren în această direcție va începe să opereze la sfârșitul lui aprilie/începutul lui mai. RCG spune că planul este de a efectua o călătorie săptămânală dus-întors, care ar putea crește la 3-4 în viitor. „Cererea tot mai mare din sectorul oțelului, chimiei, uleiurilor minerale, hârtiei și materialelor de construcție a determinat RCG să crească frecvența conexiunii Linz-Anvers la șase călătorii dus-întors pe săptămână, transportând acum vagoane de marfă (inclusiv mărfuri periculoase) între Austria și Belgia aproape zilnic”, explică RCG.

Frecvența crescută se va aplica și conexiunii ulterioare oferite de această rută între Duisburg (Rheinkamp) și Malmö, în Suedia. Gama de marfă este aceeași cu ruta Anvers, concentrându-se pe transportul de oțel, hârtie, mărfuri periculoase și bunuri de larg consum. „De asemenea, mărfurile pot fi adăugate în tren la Rheinkamp (în drum spre Scandinavia) sau deviate către alte destinații (de exemplu, în Germania sau în Franța, Belgia sau Olanda) la întoarcere”, relatează Rail Freight.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare