Rail Cargo Group (RCG) transportă anual 8 milioane de tone de deșeuri, 12% din totalul deșeurilor din Austria. Ca urmare, peste 80.000 de tone de CO2 au fost deja economisite și aproximativ 460.000 de călătorii cu camioanele au fost evitate. Potrivit RCG, potențialul este mult mai mare, iar perspectivele pentru o extindere a transportului de deșeuri pe calea ferată sunt în prezent bune.

În Austria, din 2023, toate transporturile de deșeuri pe o distanță mai mare de 300 km trebuie efectuate cu trenul. Acum există planuri de a extinde treptat această reglementare  la toate distanțele de peste 100 km și de a crea o platformă pentru publicarea ofertelor pentru astfel de transporturi.

Datorită soluțiilor inovatoare de containere, trenurile neutre în CO2 pot acum expedia chiar și cantități mici, ușor și eficient, în orice moment. Deșeurile menajere sau cenușa și zgura sunt potrivite în special pentru transportul feroviar.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut