Transportatorii rămân sfidători în fața inflației în creștere și a recesiunii. Aproape 9 din 10 (87%) dintre cărăuşii englezi sunt încrezători în viabilitatea lor comercială, iar 13% consideră că afacerea lor va prospera în următorii ani.

Potrivit Raportului de rezilienţă în Transport din Regatul Unit, realizat de platforma de retur de mărfuri Haulage Exchange, majoritatea transportatorilor cred că vor supraviețui recesiunii economice, însă se pregătesc și pentru perioade economice mai grele. 80% dintre aceştia cred că majorarea costurilor operaționale este cel mai mare risc cu care se confruntă.

Aproape jumătate dintre respondenţi (47%) vor continua să opereze cu marje de profit optimizate pentru a supraviețui în perioadele economice mai grele, în timp ce o treime (33%) dintre aceştia vor percepe clienților mai mult pentru a face față costurilor de operare în creștere.

Mulți consideră că soluțiile digitale sunt cheia pentru a depăși obstacolele din lanțul de aprovizionare – 20% dintre companiile de transport își cresc dependența de următoarea generație de tehnologie inteligentă, cum ar fi optimizarea rutelor și alocarea inteligentă a încărcăturii, arată raportul.

„Industria transportului de mărfuri a trecut prin multe în ultimul an, dar asta înseamnă că firmele știu deja cum să-și adapteze și să-și orienteze strategiile și planurile. Din ce în ce mai multe dintre ele se concentrează pe soluții digitale pentru a se asigura că supraviețuiesc provocării economice în creștere. În transport, timpul înseamnă într-adevăr bani, dar tehnologia se poate dovedi neprețuită. Fie că e vorba de facturare inteligentă sau de disponibilitatea șoferilor folosind hărți în timp real, comenzile rapide sunt multiplicate de nenumărate ori și se adaugă şi zile economisite. Tehnologia este răspunsul pe termen lung la provocările industriei, care va sprijini viabilitatea comercială în următorii ani. A avea o viziune pozitivă pe termen lung este modul în care industria va prospera”, e de părere Azad Awan, director de vânzări la Haulage Exchange.

Raportul se bazează pe feedback-ul a 15 dintre cele mai importante companii de transport din Marea Britanie care operează în Regatul Unit și Europa.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare