Cu toate acestea, la începutul lui 2024, este prevăzută o contractare a pieței depozitelor, relatează Kommersant.

Conform Gazprombank, până la sfârșitul anului, tarifele medii de închiriere în depozitele existente în regiunea Moscovei vor crește cu 43,4%, la 8.100 de ruble/mp/an (82 euro) – cifra este de 2,5 ori mai mare decât previziunile din vară, care presupuneau o creștere de doar 17,7%.

O prognoză similară a fost făcută de NF Group și CORE.XP. La sfârșitul lui septembrie, 0,4% din depozitele din regiunea Moscovei erau goale, în vreme ce anul trecut această cifră era de 2,3%.

În acest an, rata de neocupare a depozitelor capitalei Rusiei poate chiar să scadă la un record de 0,1% în ultimii 15 ani, spun experţii. Acum, volumul tranzacțiilor este record. Potrivit lui Ricci, în trei luni, în regiunea Moscovei cifra a ajuns la 2,2 milioane m2, crescând de 2,5 ori de la an la an.

48% din cererea de depozite din Moscova și regiune este generată de comerțul electronic, 14% de către logisticieni, 13% de către retaileri.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut