În cei doi ani de pandemie de coronavirus – 2020 și 2021 – industria de transport de mărfuri și logistică din Turingia a fost vizibil marcată de un număr deosebit de mare de infracțiuni administrative și proceduri penale pentru încălcări ale salariului minim.

În ciuda intensității reduse a controalelor, Oficiul de Control Financiar pentru Munca Ilicită (FKS) din Germania a inițiat semnificativ mai multe proceduri administrative și proceduri penale în legătură cu Legea salariului minim în prima jumătate din 2020 și 2021 împotriva companiilor de transport și logistică din Turingia, decât în prima jumătate din 2019. Acest lucru se reflectă în răspunsul Guvernului Federal la solicitarea grupului parlamentar de stânga.

Astfel, în prima jumătate a lui 2019, au fost inițiate doar 6 proceduri contravenționale pentru încălcări ale legii salariului minim în 81 de controale de către FKS al biroului vamal principal din Erfurt, potrivit Verkehrsrundschau.de. În plus, au existat 6 procese penale pentru reținerea salariilor sau contribuțiile neachitate la asigurările sociale. În prima jumătate a lui 2020, în doar 47 de controale, au existat deja 27 de proceduri contravenționale și 8 procese penale, iar în 2021, cele 63 de controale s-au soldat cu 29 de proceduri contravenționale și 11 proceduri penale. Aparent, vestea s-a răspândit, astfel că, în prima jumătate a lui 2022, doar 8 proceduri contravenționale și 3 proceduri penale au fost inițiate în 52 de controale. Guvernul federal nu are date despre amenzile și sancțiunile care au devenit definitive.

În comparație cu celelalte sectoare care au fost plasate sub observație specială în Legea salariului minim, industria de transport și logistică din Turingia se afla într-o poziție deosebit de proastă în 2020 și 2021. Chiar și în industria construcțiilor, notorie, rata încălcărilor a fost cu mai puțin de 50% mai mare, dintr-un număr de trei ori mai mare de controale.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut