Din cauza prețurilor mari la carburant, cazurile de furt de motorină din parcările de camioane s-au înmulţit. În noaptea de vineri spre sâmbătă, hoții de motorină au acţionat şi în Ødsted, Danemarca, pentru că atunci când şoferul Jakob Hansen a vrut preia camioneta care era parcată pentru noapte pe Ammitsbølvej, din rezervor lipseau 80 de litri de motorină.

„Este extrem de frustrant, mai ales că este o problemă în creștere. S-ar părea că are legătură cu creșterea prețurilor la motorină”, spune Jakob Hansen pentru publicaţia daneză Vejle Amts Folkeblad. Șoferul are ideea clară că hoții au fost deranjați în acţiunea lor și, prin urmare, s-au oprit din furat şi au fugit în grabă. „Când am ajuns, capacul rezervorului era pe pământ, iar motorina fusese pulverizată la aproape un metru și jumătate de rezervor, de parcă s-ar fi tras foarte repede un furtun”, a declarat acesta.

Mai mult, Jakob Hansen crede că acesta este un furt organizat.

„Oamenii obișnuiți nu pot transporta atât de mulți litri de motorină în rezervoare mici. Pe de altă parte, s-au văzut exemple în care hoții încarcă într-o dubă un container uriaș, unde este loc pentru atâta combustibil.”

Pentru Jakob Hansen, este o mare dorință ca furturile de motorină să fie oprite. Prin urmare, acum promite o recompensă de 5.000 de coroane daneze (circa 670 de euro) oricărei persoane care poate ajuta cu informații care să conducă la arestarea hoților. „Sper ca cei care conduc în zona Ammitsbølvej să fie cu ochii pe tot ceea ce pare suspect. Este doar o chestiune de a întoarce capul și de a arunca o privire rapidă când treci cu mașina”, a mai spus Jakob Hansen ziarului.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare