În cadrul operaţiunilor de control efectuate de Roadpoal la nivel european, poliţiştii de la Centrul Intermodal din Pordenone, Italia, au descoperit săptămâna trecută un șofer italian care nu respecta în niciun fel reglementările europene privind timpii de conducere și odihnă. Şi pentru el, dar şi pentru compania la care lucra, sancţiunile au fost usturătoare: 88 de penalităţi diferite, 27.000 de euro de plătit şi 249 de puncte de penalizare pe permisul de conducere.

Potrivit celor raportate de Ansa, polițiștii, verificând datele înregistrate de tahograf în ultimele 28 de zile, au constatat că șoferul nu respecta de săptămâni întregi timpii de conducere și odihnă impuşi de legislația europeană. Făcând acest lucru, depășise cu mult timpii maximi de condus în fiecare zi și omitea pauzele și odihna zilnică. În cele mai grave cazuri, șoferul condusese chiar 20 de ore (faţă de limita maximă de 10) și se odihnise doar 4 ore (faţă de minimul de 9) într-o singură zi.

Pus în faţa dovezilor privind încălcările constatate, șoferul a recunoscut că a comis toate neregulile. Compania de transport la care lucra a fost, de asemenea, sancționată și raportată la Oficiul Regional de Muncă.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut