Vehiculele grele devin un adevărat hit de export pentru chinezi, după cum reiese din recordul înregistrat în ultimele săptămâni. CNHTC, cunoscut și sub numele de Sinotruk, este primul producător chinez care exportă aproximativ 10.000 de camioane într-o lună. Acest record a fost anunțat la sfârșitul lunii octombrie, iar vehiculul cu numărul 10.000 a fost un autotractor Sitrak, pe care CNHTC l-a creat în cooperare cu producătorul german MAN.

Aceeași companie raportează că, în primele 10 luni ale anului, exportul camioanelor sale grele s-a ridicat la 76.000 de unităţi. Acest rezultat este cu 45% mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut și, în același timp, oferă cea mai mare creștere din întreaga industrie chineză. Și asta în ciuda faptului că CNHTC nu este lider în China, ci ocupă doar locul secund pe piața locală.

Exporturile de mai sus, potrivit 40ton.net, urmează să fie distribuite între destinatarii din 117 țări. Cu alte cuvinte, vorbim despre mai mult de jumătate din întreaga lume, însă cele mai mari piețe sunt încă țări asiatice și africane.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut