Cele mai recente date furnizate de Oficiul Național pentru Statistică (ONS) au arătat că cererea de personal din depozit în Regatul Unit a crescut cu 43,2% la sfârșitul lui 2022, comparativ cu nivelurile pre-pandemice, scrie Logistics Manager.

Numărul anunţurilor de angajare în depozitele din Regatul Unit era în decembrie 2022 cu peste 1.000 mai mare decât în aceeași lună din 2019. Datele au fost colectate folosind un sistem de Inteligenţă Artificială, care a analizat anunțurile de muncă publicate pe internet și le-a clasificat pe regiune și sector, printre alți factori. Zona cu cea mai mare creștere a anunțurilor de angajare pentru personalul din categoria „Procurement and warehouse management” a fost cea de Nord-Est, unde cererea aproape s-a dublat. Anunţurile au crescut în regiune de la 530 în decembrie 2019, la 1.050 în decembrie 2022 (+98,1%). De asemenea, şi Scoția a înregistrat o creștere semnificativă, de 60,2% în 2022, comparativ cu 2019. Între timp, cererea a crescut cu 43,8% în Țara Galilor și cu 33,3% în Irlanda de Nord.

În acest context, Indeed Flex – site-ul partener al platformei de recrutare Indeed, a realizat un sondaj care a relevat că, în 2023, 58% dintre companii vor apela la lucrători temporari pentru a-și susține activitatea. De asemenea, 28% dintre managerii de HR chestionați, ale căror companii angajează deja lucrători temporari, se așteaptă să folosească din ce în ce mai mult angajați temporari în acest an.

Potrivit unui sondaj realizat în iunie 2022 de Chartered Institute of Logistics and Transport (CILT), 86% dintre companiile chestionate s-au confruntat cu lipsuri de lucrători în depozitare în ultimii doi ani. Această cifră a fost chiar mai mare decât procentul firmelor care s-au confruntat cu lipsuri de șoferi în același interval de timp (60%).

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut